Wees welkom in de wereld van Wil
Bianca lurvink
Wil
Over de installatie

Beste bezoeker,

Bij deze nodigen Wil en Ik u van harte uit voor een bezoek bij Wil thuis.

Als een van de oudste bewoners van het Floriade terrein opent Wil zijn deur van april tot en met oktober 2022. Tijdens het bezoek nemen wij u graag mee op reis door de geschiedenis van Wil: van zee naar zand, van geboorte tot dood, van eerste wortelscheut naar groen blad, van grazend vee naar knagende bever en de hand van de mens, van verleden naar het heden en naar de toekomst. We nodigen u uit om samen met ons na te denken over de toekomst: hoe wilt u dat deze er voor mens en natuur uitziet? Wat is uw rol en die van Wil en mij in dit systeem?

Tot snel!
Groet Wil en Ik

Vanaf de eerste ontmoeting met de boomstam schrijft Bianca brieven aan Wil. In deze brieven beschrijft zij haar zoektocht naar wie Wil is en was. Ze schrijft over hun relatie, over haar positie als mens ten opzichte van Wil en wat dit allemaal zou kunnen betekenen. Hoe beïnvloed deze benadering de relatie die wij als mensen hebben met de natuur? En met onszelf?

Over de maker

Als allrounder is Bianca (1995) onder te verdelen in een interactieve performance designer, designer, dramaturg, publieksregisseur en experience maker. Bianca zoekt in haar werk naar het ongrijpbare, de fractie van een seconde, die het publiek ervaart door middel van een performance, installatie of beleving. In haar werk als interactief performance designer weet ze ook nieuwe performance technologie te verbinden in een beleving voor zowel publiek als performers.

Bianca Lurvink afgestudeerd IPD 2020 (HKU)
https://www.biancalurvink.com/