De natuur laat het instrument klinken en maakt haar eigen compositie.
annabel schouten
Klinkboom
Over de installatie

De boom wordt omgeven door een vergankelijk instrument waarvan de klank over tijd veranderd. Door het vallen regendruppels, vruchten, noten en takken bespeeld de boom de toetsen. De natuur laat het instrument klinken en maakt haar eigen compositie.

Het cirkelvormige instrument heeft geen begin of einde en doet denken aan een cyclus, net zoals het leven zelf. Het instrument wordt bespeeld door de bezoeker en door de natuur. Als speler dien je je rondom het instrument te bewegen om alle tonen uit het instrument te kunnen laten klinken. Door het vallen regendruppels en takken bespeeld de boom ook de toetsen. De natuur laat het instrument klinken en maakt haar eigen compositie waarin je als bezoeker wordt uitgenodigd om mee te spelen.

Over de maker

Annabel Schouten (1999) is een kunstenaar die werkt met muziek, geluid, performancekunst, beeldend werk en poëzie. Ze bevraagt het leven en verkent daarmee het leven om haar heen. (In) de natuur zijn werd een onderdeel van haar praktijk. Het werk gaat over haar relatie met de natuur. Hoe je onderdeel wordt van de natuur. In haar optredens gebruikt ze subtiele akoestische klanken om een natuurlijke sfeer te creëren. Binnen deze sferen werken beweging en stilte als één geheel samen. Ze gebruikt de viool, haar stem en indien nodig andere klanken die levend aanvoelen.

https://www.annabelschouten.com